Mijn puppy piept! De meest voorkomende oorzaken.

Merk je dat jouw puppy veel piept als hij in de bench zit? In veel gevallen kan dit komen door frustratie, angst of pijn en dit gaat dan ook gepaard met verschillende probleemgedragingen, zoals blaffen en sloopgedrag. Het piepen is een symptoom dat zowel lichamelijke als geestelijke oorzaken kan hebben, waardoor het van groot belang is om tijdig contact op te nemen met een dierenarts.

Enkele redenen waarom een puppy piept:

- Je puppy heeft koorts
- Je puppy eet minder dan normaal
- Je puppy geeft over
- Je puppy heeft diarree of laat veel windjes
- Je puppy ziet weinig of minder
- Je puppy heeft pijn tijdens het rennen of spelen

Heeft jouw puppy moeite met spelen of rennen?

Merk je dat jouw puppy minder speelt als voorheen of dat het rennen moeizaam gaat? Het kan zijn dat jouw puppy problemen ervaart aan de rug of poten. In dit geval kan dat natuurlijk meerdere redenen hebben, zoals een zenuwbeknelling, kneuzing of een breuk. De kans is groot dat een operatie nodig is of dat de dierenarts medicatie voorschrijft. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen en een puppy verzekering zorgt ervoor dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Hoort of ziet jouw puppy minder?

Dit kan zeker de oorzaak zijn van het piepen. In deze situatie is het heel belangrijk om contact op te nemen met dierenarts. Het kan namelijk zijn dat jouw puppy last heeft van staar, waardoor het kan zijn dat de lenzen van de ogen moeten worden vervangen. Dit kan voor de nodige kosten zorgen en hoe fijn is het dan om over een puppy verzekering te beschikken.

Eet jouw puppy minder of meer?

Eet jouw puppy normaal gesproken meer of slaat jouw puppy maaltijden over? Dit kan wijzen op problemen van veel organen! Als deze problemen niet vanzelf overgaan, dan adviseren wij om contact op te nemen met een dierenarts. In sommige gevallen kan het zijn dat je hond iets raars heeft gegeten, maar het is tevens mogelijk dat je hond chronische maagproblemen heeft. Een dierenarts zal dan medicatie voorschrijven en deze kosten zullen zich blijven herhalen. Een puppy verzekering zal een groot deel van deze kosten dekken, zodat je niet één keer een groot bedrag hoeft te betalen.

Heeft jouw puppy koorts?

Plast of drinkt jouw puppy overmatig veel? Valt jouw puppy veel af of komt hij juist heel veel aan in gewicht? Dan kan het zijn dat je hond koorts heeft en dat al je dan ook direct merken aan een verandering in het energielevel. Als een hond koorts heeft dan verliest hij interesse in dingen die hem voorheen wel interesseerden. Ook is stijfheid en moeite met opstaan en traplopen een teken dat jouw puppy koorts heeft. In deze gevallen zal een dierenarts.

Huisdier verzekerenHuisdier verzekerenHuisdier verzekeren

Huisdier verzekering vergelijken

Puppy verzekeren

Veel mensen denken dat het verzekeren van een puppy overbodig is of stellen dit tot het laatste moment uit. Het verzekeren van je hond kan altijd nog, maar in de praktijk is het niet makkelijk om je hond op latere leeftijd nog te verzekeren. Veel verzekeraars sluiten een verzekering voor oudere hond alleen af tegen een hele hoge premie en klachten die al bekend waren voor het afsluiten van de verzekering worden niet meeverzekerd. Het is dus verstandig om je hond op jonge leeftijd al te verzekeren.

Puppy verzekeren
Puppyverzekerd.nl
KVK: 58875018
Privacybeleid